Keukenwanden

Welke dikte voor een glazen keukenachterwand

De dikte van het glas dat wordt gebruikt voor keukenachterwanden varieert afhankelijk van het specifieke gebruik. Voor standaard toepassingen wordt meestal 6 mm dik glas gebruikt. Dit biedt een goede balans tussen sterkte en esthetiek, en is meer dan voldoende voor de meeste keukentoepassingen.

Let op bij LED-verlichting

Voor keukenwanden die zijn voorzien van LED-verlichting, wordt echter 8 mm dik glas aanbevolen. Dit komt omdat het extra dikke glas de LED-verlichting beter verspreidt en een gelijkmatiger en indrukwekkender lichteffect geeft.

Bij het werken met LED-verlichting in een glazen keukenachterwand is het ook essentieel om EXTRA helder glas te gebruiken. Dit type glas heeft een lager ijzergehalte dan standaard glas, wat resulteert in een hogere lichtdoorlaatbaarheid. Het LED-licht kan hierdoor beter door het glas heen stralen, wat resulteert in een heldere en levendige lichtweergave. Dit zorgt ervoor dat u het mooiste en meest opvallende resultaat krijgt met uw glazen keukenachterwand met LED-verlichting.

Bij AA Glas bieden we zowel 6 mm als 8 mm dik glas voor keukenachterwanden, en we kunnen adviseren over de beste keuze voor uw specifieke toepassing en ontwerpvoorkeuren. Met onze hulp kunt u er zeker van zijn dat u de perfecte glazen keukenachterwand krijgt voor uw droomkeuken.

Klantbeoordeling:
Star
9,4