Keukenwanden

Een glasplaat achter het fornuis

Het onderhouden van een gestucte muur achter het fornuis kan een uitdaging zijn. Zelfs het kleinste spatje van een bruisende pan met pastasaus kan, wanneer het iets te lang op de muur blijft zitten, hardnekkige vlekken veroorzaken die moeilijk te verwijderen zijn. Zo'n vlek kan dan blijven zitten als een constante ergernis. Gelukkig is er een oplossing die niet alleen stijlvol maar ook uiterst praktisch is: een glasplaat achter het fornuis. De volgende voordelen maken een glazen achterwand in de keuken een oplossing die elke moderne keuken ten goede komt

Een glasplaat achter het fornuis is hittebestendig

Een van de grootste zorgen die mensen vaak hebben over het idee van een glasplaat in de keuken is de vraag hoe het zal reageren op hitte. Gelukkig is gehard glas, het type glas dat doorgaans wordt gebruikt voor dergelijke toepassingen, hittebestendig. Dit betekent dat de hitte die afkomstig is van het fornuis of de kookplaat geen scheuren of verkleuringen zal veroorzaken in de glasplaat.

Bij AA Glas maken we gebruik van een speciaal proces waarbij we verf mee laten bakken in de oven tijdens de productie van de glasplaat. Dit zorgt ervoor dat zelfs een gekleurde glasplaat uiterst geschikt is om achter uw fornuis te plaatsen. U hoeft dus niet in te leveren op stijl of ontwerp, zelfs in dit zeer praktische deel van uw keuken.

Een glasplaat achter een kookplaat is makkelijk schoon te houden

In tegenstelling tot een gestucte muur, dringt vet en vuil niet in een glazen wand. Dit maakt het schoonmaken van de glasplaat bijzonder gemakkelijk. Met een glasreiniger en een doekje kunt u het glas in een oogwenk schoonmaken, zodat het er weer als nieuw uitziet. Dit bespaart u niet alleen tijd en moeite bij het schoonmaken, maar draagt ook bij aan de hygiëne in uw keuken.

Een glasplaat achter het fornuis biedt meer dan alleen praktische voordelen

Een glasplaat achter een fornuis biedt ook een unieke esthetische aantrekkingskracht. De glans en reflectie van het glas kunnen bijdragen aan het gevoel van ruimte en licht in uw keuken. Bovendien kunt u kiezen uit een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waardoor u de mogelijkheid heeft om de glasplaat te personaliseren en aan te passen aan uw bestaande keukendecor. Of u nu op zoek bent naar een manier om de schoonmaaktijd te verminderen, de esthetische aantrekkingskracht van uw keuken te vergroten, of beide, het installeren van een glasplaat achter uw fornuis kan de perfecte oplossing zijn.

Lees meer over glasplaten voor in uw keuken op onze productpagina over keukenachterwanden.

Een glasplaat achter het fornuis: stijlvol én praktisch
Klantbeoordeling:
Star
9,4