Keukenwanden

Het monteren van een glazen keukenwand

De montage van glazen keukenwanden is een delicaat proces dat nauwkeurigheid en precisie vereist. Het bevat allerlei aspecten zoals het aanbrengen van stopcontactgaten, dubbele of zelfs driedubbele stopcontactgaten in de glazen keukenachterwand. Ook moet rekening gehouden worden met de plaatsing van de afzuigkap, wat inhoudt dat er een uitsparing in het glas nodig is.

Inmeten van een glazen keukenwand

Het inmeten van de keukenwand is daarom de eerste en belangrijkste stap in het proces. Een nauwkeurige meting zorgt ervoor dat het eindresultaat er perfect uitziet en dat de keukenachterwand van glas naadloos in uw keuken past. Een belangrijk punt om op te letten, vooral als u zelf de metingen doet, is dat er in glas nooit een perfect haakse hoek kan worden gesneden. De hoek van een sparing in het glas heeft altijd een radius van 8 mm. Dit is van cruciaal belang om te onthouden bij het opmeten van de ruimte voor uw glazen keukenachterwand.

Stopcontacten

Als het gaat om het inmeten van stopcontacten in de glazen keukenwand, meet dan altijd naar het hart van het stopcontact. Wees niet onder de verkeerde indruk dat alle gaten standaard 70 mm zijn. In deze moderne tijd zijn er verschillende diameters voor stopcontacten en schakelaars, dus het is belangrijk om deze correct op te meten.

Een keuken met een glazen achterwand
Een voorbeeld van een fraai gemonteerde glazen keukenachterwand

Hulp nodig?

Al met al is het raadzaam om het inmeten en de installatie van uw glazen keukenachterwand over te laten aan professionals om zeker te zijn van een nauwkeurige pasvorm en een prachtig eindresultaat. Bij AA Glas hebben we een team van ervaren professionals die u kunnen helpen met elke stap van het proces, van inmeten tot installatie, zodat u een prachtige en perfect passende glazen keukenachterwand krijgt.

Klantbeoordeling:
Star
9,4