No items found.

Het verschil tussen vacuümglas en dubbelglas of triple glas

Dubbelglas en vacuümglas zijn beide typen isolerend glas die worden gebruikt in ramen en deuren om warmteverlies te verminderen en energie-efficiëntie te verbeteren. Het belangrijkste verschil tussen beide is de manier waarop ze zijn geconstrueerd en hoe ze isolatie bieden.

Dubbelglas

Dubbelglas, ook wel bekend als isolerend glas of thermopane glas, bestaat uit twee glaspanelen die aan elkaar zijn verzegeld met een ruimte ertussen, meestal gevuld met lucht of een inert gas zoals argon. De ruimte tussen de glaspanelen creëert een isolerende barrière, waardoor warmteoverdracht wordt verminderd. Dubbelglas biedt een goede isolatie, vermindert geluidsoverdracht en helpt energieverlies te verminderen.

Vacuümglas

Vacuümglas, ook wel bekend als thermisch geïsoleerd glas, bestaat uit twee glaspanelen die aan elkaar zijn verzegeld met een volledig vacuüm ertussen. Het vacuüm creëert een uitzonderlijk hoge thermische isolatie, omdat er geen lucht- of gasconvections plaatsvindt tussen de glaspanelen. Het vacuüm minimaliseert warmteoverdracht door geleiding en convectie, waardoor vacuümglas een zeer hoge isolatiewaarde heeft en betere energie-efficiëntie biedt dan dubbelglas.

In vergelijking met dubbelglas heeftvacuümglas enkele voordelen, zoals een hogere isolatiewaarde en dunner glas, waardoorhet geschikt is voor toepassingen waar ruimte beperkt is