Vacuümglas

Wat maakt vacuümglas uniek?

Wat is vacuümglas

Vacuümglas is een baanbrekende technologie op het gebied van glasisolatie. Het combineert de hoogste isolatiewaarde met een ongeëvenaard dunne ruit, waardoor het moeiteloos kan worden geïnstalleerd in bestaande kozijnen. Dit maakt het de perfecte keuze voor zowel oudere gebouwen als moderne constructies.

Hoe werkt vacuümglas

Vacuümglas is een dunne ruit met een hoge isolatiewaarde. Het is opgebouwd uit twee glasplaten van elk slechts 3 mm dik, gescheiden door een vacuüm van 0,1 mm. Deze combinatie levert een totale dikte op van slechts 6 à 7 mm, wat aanzienlijk minder is dan traditioneel HR-glas. De super-isolerende eigenschappen van vacuümglas en de geringe dikte maken het mogelijk om het glas moeiteloos in bestaande kozijnen te plaatsen, zonder dat er aanpassingen nodig zijn.

Wat maakt vacuümglas uniek?

Het geheim achter de indrukwekkende isolatiewaarde van vacuümglas ligt in een eenvoudig natuurkundig principe: warmtegeleiding. Warmteverlies vindt altijd plaats via een materiaal. Bij vacuümglas is het vacuüm tussen de glasplaten de sleutel - het biedt vrijwel geen materiaal voor warmteoverdracht, waardoor warmteverlies tot een minimum wordt beperkt.

Klantbeoordeling:
Star
9,5