Vacuümglas

Voordelen en nadelen van vacuümglas

Voordelen van vacuümglas

Hoewel vacuümglas een hogere prijs heeft, biedt het een reeks voordelen. Het biedt een maximale zichtbaarheid dankzij zeer dunne randafdichtingen, past in bijna elk bestaand (monumentaal) kozijn, en heeft uitstekende geluidsisolerende eigenschappen.

Hier zijn de belangrijkste kenmerken van vacuümglas op een rijtje:

1. Isolatiewaarde die aanzienlijk hoger is dan die van triple glas (U-waarde vanaf 0,4)

2. Geluidsisolerend

3. Vier keer dunner dan triple glas

4. Weegt slechts een derde van het gewicht van triple glas

5. Milieuvriendelijk: loodvrij en 100% recyclebaar

6. De isolatiewaarde neemt na verloop van niet tijd af, in tegenstelling tot traditioneel isolatieglas.

7. Vacuümglas ook nog eens zeer veilig. Het is namelijk sterker dan traditioneel isolatieglas en heeft een hogere weerstand tegen bijvoorbeeld inbraken en brand.

Bespaar energie met vacuümglas

De uitstekende isolatiewaarde van vacuümglas zorgt voor een aanzienlijke besparing op uw energierekening. Doordat het glas goed isoleert, hoeft u minder te stoken en verbruikt u dus minder energie. Dit leidt niet alleen tot een lagere energierekening, maar is ook goed voor het milieu. Bovendien zijn de kosten van vacuümglas, in vergelijking met de besparing op uw energierekening, relatief laag. Het is dus een duurzame en rendabele investering.

Comfortabeler woon- of werkklimaat met vacuümglas

Een ander voordeel van vacuümglas is dat het zorgt voor een aangenamer binnenklimaat. Doordat het glas goed isoleert, blijft het in de winter warm en in de zomer koel. Dit zorgt voor een comfortabeler woon- of werkklimaat en draagt bij aan een hogere productiviteit en welzijn. Daarnaast is vacuümglas ook geluidswerend, waardoor u minder last heeft van omgevingsgeluiden en meer rust en privacy ervaart.

Voorbeeld van de installatie van vacuümglas in een monumentaal gebouw

Veiligheid staat voorop met vacuümglas

Veiligheid is een belangrijk aspect van elk gebouw en vacuümglas biedt op dit vlak ook voordelen. Het is namelijk sterker dan traditioneel isolatieglas en heeft een hogere weerstand tegen bijvoorbeeld inbraken en brand. Het vacuüm tussen de glasplaten zorgt er namelijk voor dat het glas minder snel breekt en dat het in geval van breuk bij elkaar blijft. Hierdoor is de kans op verwondingen kleiner. Bovendien kan vacuümglas ook worden gecombineerd met extra veiligheidsfolie, waardoor het glas nog sterker wordt.

Lange levensduur en onderhoudsarm

Vacuümglas heeft een lange levensduur en is onderhoudsarm. Het glas is bestand tegen invloeden van buitenaf zoals uv-straling en extreme temperaturen. Bovendien is het gemakkelijk schoon te houden en is er geen speciaal onderhoud nodig om de isolatiewaarde te behouden.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Naast de energiebesparing en lange levensduur, is vacuümglas ook een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Het glas is volledig recyclebaar en er zijn geen schadelijke stoffen nodig voor de productie. Daarnaast draagt de energiebesparing bij aan een vermindering van de CO2- uitstoot en is het dus goed voor het milieu.

Nadelen van vacuümglas

Aan de andere kant, er zijn ook enkele nadelen verbonden aan het gebruik van vacuümglas. Een daarvan is de prijs, die hoger is dan die van traditioneel glas. Een ander potentieel nadeel zijn de zogenaamde 'pilaartjes' tussen de glasplaten. Deze pilaartjes zijn nodig om te voorkomen dat de glasplaten door de luchtdruk tegen elkaar aangedrukt worden. Hoewel deze pilaartjes klein zijn, kunnen ze zichtbaar zijn binnen een afstand van 1 meter, wat sommige mensen als storend kunnen ervaren.

Klantbeoordeling:
Star
9,4