Douchewanden

Hoe monteer ik een douchewand

Een glazen douchewand kunt u ook zelf plaatsen. Met het onderstaande stappenplan kan een beetje handige doe-het-zelver zonder problemen een douchewand monteren. De meest handige manier is om een U-profiel te bevestigen aan de muur, waar de douchewand 'in valt'. Het voordeel van een muurprofiel is dat de muur niet 100% recht hoeft te zijn, omdat de meeste muurprofielen zo'n 2 cm speling geven. De douchewand kan op een douchebak of op de vloer worden gemonteerd. In het laatste geval kunt u ook een U-profiel op de vloer monteren.

Stap 1: Alles goed afmeten

Teken de lijn af op de vloer waar de glazen wand moet komen. Zet nu het U-profiel tegen de muur, met de onderkant op de zojuist getekende lijn. Gebruik een waterpas om het U-profiel perfect recht te krijgen. Teken nu de voorgeboorde schroefgaten in het U-profiel af. Indien er geen voorgeboorde gaten zijn, kunt u deze zelf aftekenen, 3 à 4 schroeven zijn voldoende.

Stap 2: bevestig het muurprofiel

Boor de gaten. Tip: als u de tegels niet wilt beschadigen, kunt u een stukje schilderstape op de tegel plakken, zodat de boor niet wegglijdt. Ook kunt u een klein putje in de tegel slaan met een priem of spijker. Zet de boor niet op de klopstand. Stop de pluggen in de gaten en gebruik een rubberen hamer om de pluggen in de gaten te slaan. Schroef nu het muurprofiel vast.

Stap 3: plaats de glazen douchewand

Plaats de glazen douchewand in het U-profiel en zet het vast. Tip! Let op dat u de glazen douchewand tijdens het monteren niet op de punt laat steunen. Hierdoor kan de glasplaat breken of scheuren.

Stap 4: plaats een stabilisatorstang (indien nodig)

Wanneer de glazen wand breder is dan 40 cm, raden we aan om een stabilisatorstang of stabilisatiestang te monteren. Deze stabilisatorstang monteert u tussen de tegenoverstaande muur en de douchewand. Om de stang te monteren, hoeft u alleen maar een gat in de muur te maken. Het glas klemt u vast aan de andere kant.

Stap 5: afkitten

Kit de douchewand goed af. In de meeste gevallen is een transparante sanitairkit de mooiste oplossing. Tip: Het is handig om onderaan te beginnen wanneer u de kit afwerkt met water en zeep. Zo maakt u het deel dat u nog moet doen niet nat en kan de kit ook daar goed hechten.

Liever niet zelf monteren? Onze ervaren monteurs komen graag bij u langs. AA Glas kan elke gewenste douchewand op maat leveren en monteren.

Klantbeoordeling:
Star
9,5