Douchewanden

Hoe maak ik een glazen douchewand schoon?

Iedereen kent het wel: witte aanslag op uw fraaie glazen douchewand of douchecabine. Deze witte aanslag ontstaat doordat het water dat achterblijft opdroogt. De aanwezige kalk in het water blijft achter op het glas. Gelukkig hebben wij een praktisch stappenplan.

Schoonmaken van een douchewand of douchecabine

Stapenplan voor het schoonmaken van uw douchewand

  1. Zet het badkamerraam open. De geuren van schoonmaakmiddelen kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid, vooral als u een badkamerreiniger of antikalkmiddel gebruikt.
  2. Spoel de binnenkant van de douchewand of douchecabine af met warm water
  3. Maak de buitenkant nat met een vochtige doek
  4. Spuit de binnenkant en buitenkant van het glas in met een sopje van azijn en laat dit 30 minuten inwerken
  5. Maak met een vochtige doek de douchewand schoon. Werk van boven naar beneden en spoel regelmatig de doek uit. Maak vervolgens ook de buitenkant van de douchewand droog.

Maak uw douchewand schoon met schoonmaakzijn

Schoonmaakazijn is een uitstekend en veilig middel om kalkaanslag te verwijderen. Meng 1 deel azijn met 1 deel water. Het is handig om dit in een plantenspuit/spuitflacon te doen en daarmee het glas in te spuiten. Na 30 minuten kunt u het afnemen.

Hoe kan ik kalkaanslag voorkomen?

Llaar met douchen? Droog je dan niet meteen af, maar haal eerst zoveel mogelijk water van de douchewand af met een trekker. Ga daarna nog eens met een handdoek er overheen. Door de douchewand direct droogt te maken, blijft er geen water achter en dus ook geen kalkaanslag. Geen leuk klusje om elke keer te doen, maar het scheelt wel poetswerk! Nog een tip: laat uw badkamer even luchten na afloop van elke douchebeurt. Zo voorkomt u aanslag zoals schimmels in de voegen.

De extra touch: de douchewand laten blinken

Een mooie schone douchewand is al mooi, maar het kan nog mooier. Door een extra laagje aan te brengen op de douchewand gaat deze echt blinken! Hiervoor kunt u bijvoorbeeld glasspoelmiddel voor de vaatwasser of autoshampoo gebruiken. Water dat erop komt blijft niet hangen, maar glijdt direct naar beneden. Let op: gebruik geen middelen die kunnen schuren, zodat het glas niet beschadigt.

Koop een douchewand met anti-kalk coating

De AA Glas douchewanden kunnen uitgerust worden met een speciaal soort afwerking dat kalk afstoot, zodat uw douchewand gemakkelijk schoon te houden is. Kijk op onze productpagina over douchewanden voor meer informatie.

Klantbeoordeling:
Star
9,4