Monumentale panden voorzien van isolatieglas

Vervang uw enkelglas door ultra modern isolatieglas met behoud van de authentieke uitstraling

No items found.
Oude gebouwen voorzien van isolatieglas in de bestaande kozijnen, kan dit wel? Dat kan zeker! Het hout is vaak nog heel goed en zo behoudt u het historische aangezicht van het monument. AA Glas is een expert op het gebied van het vervangen van enkelglas door isolatieglas in oude gebouwen en monumenten.
Vinkje
De beste kwaliteit in de markt
Vinkje
Behoud van bestaande kozijnen mogelijk
Vinkje
Verschillende uitstralingen mogelijk, passend bij het bouwjaar van uw gebouw
Oude gebouwen voorzien van isolatieglas in de bestaande kozijnen, kan dit wel? Dat kan zeker! Het hout is vaak nog heel goed en zo behoudt u het historische aangezicht van het monument. AA Glas is een expert op het gebied van het vervangen van enkelglas door isolatieglas in oude gebouwen en monumenten.

Beschrijving

De uitstraling van monumentaal glas

Vroeger werd beglazing van een huis op een andere manier geproduceerd dan nu. De Belg Fourcault ontwikkelde rond 1920 een nieuwe manier om glas te produceren. Hierbij werd een glasplaat met een soort kam uit een smeltend glasblad getrokken. Vandaar dat oud glas ook wel ‘getrokken glas’ wordt genoemd. Het oppervlak van dit glas was nog niet zo strak als bij het latere enkelglas, of floatglas, dat vanaf 1960 op de markt kwam. Daardoor zie je bij dit monumentale glas een vertekening in de ruit, iets wat wij bij ons moderne isolatieglas voor monumenten perfect kunnen nabootsen.

De prestaties van modern isolatieglas

Ons isolatieglas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw van 4 mm. Deze spouw zorgt voor de isolerende werking van uw monument. Naast de lagere energiekosten, ervaart u een veel beter leefcomfort door de afwezigheid van de koudeval. Ook behoren problemen met condens voorgoed tot het verleden. Met een ruit van slechts 10 mm kunnen we een isolatiewaarde (U-waarde) halen van maar liefst 1.4. Ter vergelijking, ouderwets enkelglas haalt een U-waarde van 5.8.

Waarom monumentaal isolatieglas van AA Glas

Ons isolatieglas voor monumenten is modern glas met een authentieke uitstraling. Het kan bijna altijd in de bestaande kozijnen gemonteerd kan worden. Ons innovatieve ultra dunne isolatieglas is leverbaar vanaf 10 mm dikte. Met ons monumentaal isolatieglas behoudt u de historische uitstraling, maar dan met de isolatiewaardes van modern glas. AA Glas is een echte expert in het isoleren van monumentale panden en biedt een unieke kwaliteit. Door onze eigen productlijn en vakkundige montage, kunnen we het best mogelijke isolatieglas leveren waar u lange tijd plezier van heeft.

Monumenten isoleren met isolatieglas is vakwerk

Gelukkig hebben de monteurs van AA Glas veel ervaring en ze beschikken over het VCA certificaat (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers). AA Glas heeft bovendien het GBO (Glas Branche Organisatie) vakcertificaat en het ISO 9001 keurmerk. Deze erkenningen zijn fijn, maar uiteindelijk willen we gewoon de beste kwaliteit leveren en onze afspraken nakomen.

Isolatieglas voor monumentale panden kopen

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Dit kan via e-mail en telefoon of vraag vrijblijvend een offerte aan via het offerteformulier. U bent ook van harte welkom in onze showroom in Lijnden (naast Amsterdam). Hier kunt u diverse soorten monumentaal isolatieglas vinden.

Lees meer...
Vraag offerte aan
Reactie binnen 4 uur

Specificaties

Glassoort
Isolatieglas, eventueel met gasvulling en ultra coating
Dikte
Vanaf 10 mm
U-waarde
Vanaf 1.4
Levertijden
Gemiddeld 2 dagen tot 14 dagen, afhankelijk van soort

Veelgestelde vragen

Icoon pijltje naar beneden
Mag ik het glas vervangen in een monumentaal pand?
Ja dit mag ten aller tijden,wel is het nodig een vergunning hiervoor aan te vragen. Zo sluit u uit dat u achteraf vragen krijgt vanuit de gemeente. AA Glas kan als extra service een aanvraag vergunning voor u verzorgen. Wij werken met vast tarieven en weten wat de gemeentes van ons verwachten en op deze manier kunnen wij de juiste aanvraag moeten indienen.
Icoon pijltje naar beneden
Uit welke uitstralingen kan ik kiezen?
We kunnen monumentaal isolatieglas leveren in 3 uitstralingen, passend bij het bouwjaar van uw monument. Voor gebouwen van voor 1920 hebben we Monumentaal isolatieglas, waarbij het oppervlak duidelijk gewelfd is. Voor gebouwen tussen 1920 en 1960 hebben we Klassiek isolatieglas, waarbij de ruit een lichte vertekening laat zien. Voor gebouwen na 1960 leveren we de strakke Moderne lijn.
Icoon pijltje naar beneden
Icoon pijltje naar beneden
Icoon pijltje naar beneden
Vraag offerte aan
Reactie binnen 4 uur

Ons productaanbod