Spiegels

Spiegel ophangen zonder boren

Wilt u een spiegel ophangen zonder te hoeven boren? Dat kan! Het verlijmen van een spiegel op een wand is een eenvoudige klus die u zelf kunt doen met de juiste hulpmiddelen en technieken. Hier volgt een stapsgewijze handleiding:

 Dit heeft u nodig

 • Uw gekozen spiegel
 • Een waterpas
 • Een meetlint of liniaal
 • Een potlood
 • Spiegellijm (geschikt voor het type wand en spiegel)
 • Een plamuurmes of lijmkam
 • Reinigingsmiddel en doeken
 • Veiligheidshandschoenen en -bril
 • Stappen voor het Monteren van een Spiegel door Verlijming:

Stappenplan voor het ophangen van een spiegel zonder boren

 1. Kies de juiste plaats. bepaal eerst waar u de spiegel wilt plaatsen. Zorg ervoor dat de plaats geschikt is en dat er voldoende ruimte is voor de grootte van de spiegel.
 2. Maak de wand schoon. Zorg ervoor dat de wand schoon, droog en vrij van stof of vet is. Dit zorgt voor de beste hechting van de lijm. Gebruik een reinigingsmiddel en doeken om het gebied schoon te maken.
 3. Markeer de positie van de spiegel. Gebruik uw meetlint en waterpas om de plaats te bepalen waar de spiegel komt te hangen. Markeer met het potlood de omtrek van de spiegel op de wand.
 4. Breng de lijm aan. Doe uw veiligheidshandschoenen aan en breng de spiegellijm aan op de achterkant van de spiegel. Gebruik de plamuurmes of lijmkam om de lijm gelijkmatig te verdelen. Het is meestal het beste om de lijm in verticale stroken aan te brengen, zodat eventueel vocht dat achter de spiegel komt, kan ontsnappen.
 5. Plaats de spiegel. Breng de spiegel voorzichtig aan op de muur, waarbij u de gemarkeerde lijnen volgt. Druk de spiegel gelijkmatig aan tegen de wand, zorg ervoor dat u de hele oppervlakte bedekt om luchtbellen te voorkomen.
 6. Controleer de positionering. Gebruik uw waterpas om ervoor te zorgen dat de spiegel recht is. Maak indien nodig aanpassingen terwijl de lijm nog nat is.
 7. Laat de lijm drogen. Laat de lijm volledig drogen volgens de instructies van de fabrikant. Probeer de spiegel niet te bewegen of te belasten totdat de lijm volledig is uitgehard.

En dat is het! Uw spiegel is nu veilig en stevig aan de wand bevestigd. Vergeet niet om de veiligheidsinstructies te volgen en neem contact op met een professional als u niet zeker bent van een van de stappen.

Klantbeoordeling:
Star
9,5