Spiegels

Hoe hang ik een spiegel op

Het monteren van een spiegel kan in eerste instantie misschien een uitdagende klus lijken, maar met de juiste hulpmiddelen en een stapsgewijze aanpak is het eigenlijk een vrij eenvoudig proces. Hier is een eenvoudige gids om u te helpen. Let op: wilt u liever boren? Kijk dan naar het stappenplan voor het monteren spiegels met lijm.

Dit heeft u nodig

 • Uw gekozen spiegel
 • Een waterpas
 • Een meetlint of liniaal
 • Een potlood
 • Schroeven of spiegelbevestigingsclips
 • Een boormachine
 • Muurpluggen (indien de muur van metselwerk is)
 • Veiligheidsbril en handschoenen voor veiligheid

Stappen voor het monteren van een spiegel

 1. Kies de juiste plaats. Het eerste wat u moet doen is beslissen waar u de spiegel wilt plaatsen. Zorg ervoor dat de plaats geschikt is en dat er voldoende ruimte is voor de grootte van de spiegel. Houd rekening met de nabijheid van lichtbronnen voor de beste reflectie.
 2. Meet en markeer. Gebruik uw meetlint en waterpas om de plaats te bepalen waar de spiegel komt te hangen. Markeer met het potlood waar de schroeven of bevestigingsclips moeten komen.
 3. Boor de gaten. Boor voorzichtig de gemarkeerde punten met uw boormachine. Vergeet niet uw veiligheidsbril en handschoenen te dragen om uzelf te beschermen. Als u in metselwerk boort, moet u muurpluggen gebruiken.
 4. Bevestig de schroeven of clips. Schroef de bevestigingen in de geboorde gaten. Als u spiegelclips gebruikt, bevestig dan eerst de onderste clips.
 5. Hang de spiegel op. Plaats de spiegel in de onderste clips en kantel deze tegen de muur. Zorg ervoor dat de spiegel veilig zit voordat u de bovenste clips bevestigt.
 6. Controleer het niveau. Gebruik de waterpas om ervoor te zorgen dat de spiegel recht hangt. Pas indien nodig aan.

Voila! U heeft nu succesvol uw spiegel gemonteerd. Het belangrijkste om te onthouden is om de tijd te nemen en zorgvuldig te werken om ervoor te zorgen dat uw spiegel veilig en correct is geïnstalleerd. En vergeet niet, als u zich op enig moment onzeker voelt, is het altijd een goed idee om hulp te vragen aan een professional. Wij van AA Glas helpen u graag.

Klantbeoordeling:
Star
9,4