Zonwerend glas

High-tech zonwerend glas. Houdt de warmte buiten, maar niet het zonlicht.

No items found.
Zonwerend glas is voorzien van een speciale coating dat een deel van het zonlicht absorbeert of weerkaatst. Zonwerend dubbelglas houdt wel tot 60% meer warmte tegen dan standaard dubbelglas.
Vinkje
Koel in de zomer, warm in de winter
Vinkje
Geen andere zonwering meer nodig
Vinkje
Zonwerend glas is voorzien van een speciale coating dat een deel van het zonlicht absorbeert of weerkaatst. Zonwerend dubbelglas houdt wel tot 60% meer warmte tegen dan standaard dubbelglas.

Beschrijving

Wat is zonwerend glas

Zonwerend glas bevat een coating met speciale metalen die in staat zijn om het zonlicht te absorberen of te weerkaatsen. Sommige soorten zonwerend glas worden gemaakt door aan het glasmengsel bepaalde metaaloxiden toe te voegen. Hierdoor wordt het glas minder transparant voor zonlicht. Als u uw ramen niet wilt vervangen, kunt in in sommige gevallen ook enkel een zonwerende folie aanbrengen.

Zonwerend glas houdt wel de warmte tegen, maar laat het zonlicht zoveel mogelijk door.

Veel ramen? Dan is zonwerend glas ideaal

Heeft u vele ramen, zoals een grote glazen pui? Dan is zonwerend glas een mooie oplossing. Het is effectief tegen de warmte en voorkomt het aanbrengen van zonwering aan de buitenkant.

Voordelen van zonwerend glas

  • Lagere energiekosten. Dankzij de isolerende werking van zonwerend glas hoeft u op warme zomerdagen minder de airconditioning in te schakelen. Hierdoor bespaart u energiekosten. In de winter hout het zonwerend glas de warmte juist binnen, waardoor u minder hoeft te stoken en ook hier weer kosten bespaart.
  • Geen andere zonwering meer nodig. Zonwerend glas kan het plaatsen van standaard zonwering aan de buitenkant van uw gebouw overbodig maken. Dit bespaart de aanschaf- en montagekosten van traditionele zonwering. Veel mensen vinden zonwerend glas ook mooier staan. Traditionele zonwering blokkeert bovendieneen gedeelte van de lichtinval, iets waar u geen last van heeft met zonwerend glas.
  • De gordijnen kunnen ook 's zomers open blijven. Dit betekent dat u ook in de zomer naar buiten kunt kijken en lichtinval heeft.

Zijn er ook nadelen van zonwerend glas? Niet veel. Een klein nadeel is dat de coating een klein beetje zonlicht tegenhoudt.

Zonwerend glas kopen

Er zijn vele soorten zonwerend glas. De uitdaging is om het juiste zonwerende glas te kopen voor uw omgeving. AA Glas geeft u hier graag advies over. Ook bent u van harte welkom in onze showroom.

Lees meer...
Vraag offerte aan
Reactie binnen 4 uur

Specificaties

Glassoort
Triple glas, HR++ of dubbelglas
Diktes
Van 10 mm tot 50 mm
Bewerkingen
Siliconen afdichting, kattenluik, overstek, poly slijpen, sparingen
Levertijden
24 uur spoedbestelling of 5 werkdagen regulier
Maximale afmetingen
6000 mm x 3210 mm of niet zwaarder als 1000 KG

Veelgestelde vragen

Icoon pijltje naar beneden
Hebben jullie een showroom
Jazeker. AA glas heeft de grootste glasshowroom van Nederland. Wij hebben in totaal 650M2 volledig ingericht om u als klant beter van dienst te kunnen zijn. Geen verrassingen of iets wel of niet kan, alles kan bekeken worden in onze showroom. U kunt hier veel producten bekijken, waaronder douchedeuren, douchewanden, inloopdouches, spiegels, glazen deuren, binnendeuren, beloopbaar glas, keukenachterwanden, hang en sluitwerk voor glazen deuren en douchedeuren, geluidswerende wanden, schuifdeuren van glas. Het is eigenlijk teveel om op te noemen. Kom langs en ervaar alle mogelijkheden van glas.
Icoon pijltje naar beneden
Icoon pijltje naar beneden
Icoon pijltje naar beneden
Icoon pijltje naar beneden
Vraag offerte aan
Reactie binnen 4 uur

Ons productaanbod