Glas in lood Utrecht

Dé glas in lood expert voor Utrecht en omstreken

No items found.
Glas in lood ramen zorgen voor een authentieke uitstraling van de historische panden in Utrecht en omstreken. AA Glas kan uw glas in lood ramen en deuren herstellen, maar we plaatsen ook geheel nieuw glas in lood. Het herstellen van glas in lood panelen is nog authentiek handwerk, zoals het vroeger werd gedaan.
Vinkje
Ambachtelijk handwerk
Vinkje
Ook met isolatie
Vinkje
Grootste glasshowroom van Nederland
Glas in lood ramen zorgen voor een authentieke uitstraling van de historische panden in Utrecht en omstreken. AA Glas kan uw glas in lood ramen en deuren herstellen, maar we plaatsen ook geheel nieuw glas in lood. Het herstellen van glas in lood panelen is nog authentiek handwerk, zoals het vroeger werd gedaan.

Beschrijving

Glas in lood reparaties in Utrecht

Voor een reparatie van glas in lood komt een glaszetter van AA Glas bij u langs in Utrecht. Bij een kleine reparatie is het vaak niet nodig om de hele ruit eruit te halen. Bij een grote reparatie is het handiger om het glaspaneel uit het kozijn te halen en op een tafel neer te leggen. Zo kan onze specialist er beter bij. Reparaties die vaak voorkomen zijn het vervangen van een kapot ruitje, vervangen van de kitrand of het repareren van beschadigd lood. Wanneer de monteur het ruitje vervangt, buigt hij drie zijdes van de loodlijsten om in een hoek van negentig graden. Hij haalt vervolgens het glas eruit, maakt de randen  schoon en plaatst een nieuw ruitje. We gebruiken speciale kit om het nieuwe ruitje te plaatsen. Hierna wordt het lood weer teruggebogen.

Nieuwe glas in lood ramen in Utrecht

Wilt u nieuwe glas in lood ramen in Utrecht? Dan kunt u kiezen uit verschillende ontwerpen. Wellicht heeft u een eigen ontwerp? Dan kunt u deze toevoegen aan het offerteformulier. Zo niet, dan ontwerpen wij dit graag samen met u. U kunt kiezen tussen veel verschillende glassoorten voor een een glas in lood paneel zoals helder glas, niet helder glas en figuurglas. Ook is het glas uiteraard leverbaar in veel verschillende kleuren.

Glas in lood isoleren in Utrecht

U kunt bestaande glas in lood panelen tussen isolatieglas plaatsen, om zo een betere isolatiewaarde te halen. In dit geval zullen bestaande glas in lood panelen gedemonteerd worden en zal er tijdelijk noodglas worden geplaatst. Het bestaande glas in lood wordt (naar verhouding) ingekort zodat het later precies tussen het isolatieglas kan worden geklemd. Voor het plaatsen van het glas in lood wordt het paneel volledig nagekeken en gecontroleerd en waar nodig hersteld. Ook de lijmresten op het glas worden verwijderd. Het glas in lood paneel wordt grondig schoongemaakt en wordt daarna geplaatst tussen het dubbelglas/isolatieglas. Zo haalt u moderne isolatiewaardes, maar dan met behoudt van het historische aangezicht van uw pand in de regio Utrecht. Een andere optie is het plaatsen van een voorzetraam.

Brandschilderen van glas in lood

Wij kunnen het glas in lood ruitje ook brandschilderen. Dit is een bijzondere techniek, waardoor uw paneel geheel uniek wordt. Brandschilderen is een eeuwenoude techniek waarbij een geschilderde voorstelling op het glas wordt aangebracht. De glasverf op het glas wordt in de oven op temperaturen tussen de 540 en de 680 graden ingebrand. Het is de kunst en de ervaring van de glasschilder om verschillende lagen over elkaar heen te schilderen. Daardoor ontstaan prachtige en zéér realistische voorstellingen. Het brandschilderen leent zich dan ook uitstekend voor het vervaardigen van familiewapens of bijvoorbeeld portretten.

AA Glas staat voor kwaliteit en service in Utrecht

Al onze monteurs zijn VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) gecertificeerd. Ook hebben wij het ISO 9001 keurmerk én het GBO (Glas Branche Organisatie) vakcertificaat. Naast alle keurmerken en certificaten is het voor ons van nog groter belang dat afspraken worden nagekomen. Kwaliteit en service staan op nummer één. Heeft u een verzekering voor glasschade? Dan kunnen wij dit direct afwikkelen met de verzekeraar. Wij hebben contact met elke verzekeraar in Nederland.

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Omdat er zo veel mogelijk is bij het maken van glas in lood is kan het handig zijn om bij ons langs te komen. Zo kunnen wij samen met u de verschillende opties bekijken.  

Lees meer...
Vraag offerte aan
Reactie binnen 4 uur

Specificaties

Glassoort
Helderglas, figuurglas, gekleurd glas
Diktes
8 mm
Bewerkingen
Brandschilderen, figuurglas, isolatieglas
Levertijden
Gemiddeld 3 weken
Maximale afmetingen
Maximale afmetingen 3m2

Veelgestelde vragen

Icoon pijltje naar beneden
Icoon pijltje naar beneden
Icoon pijltje naar beneden
Icoon pijltje naar beneden
Icoon pijltje naar beneden
Vraag offerte aan
Reactie binnen 4 uur

Ons productaanbod