Dubbelglas Amsterdam

De dubbelglas specialist voor de regio Amsterdam

No items found.
AA Glas bestaat al sinds 1953 en is begonnen in de Witte de Withstraat in Amsterdam. Door de jaren heen hebben wij al talloze panden in Amsterdam voorzien van dubbelglas. Zowel nieuwbouw als renovatie. AA Glas is specialist in het leveren van ultra dun isolerend glas voor monumenten, dat vaak in bestaande kozijnen gemonteerd kan worden en een authentieke uitstraling heeft.
Vinkje
Flink bezuinigen op stook- en koelingskosten
Vinkje
Snelle levertijden
Vinkje
De grootste glasshowroom in Nederland, in Lijnden direct naast Amsterdam
AA Glas bestaat al sinds 1953 en is begonnen in de Witte de Withstraat in Amsterdam. Door de jaren heen hebben wij al talloze panden in Amsterdam voorzien van dubbelglas. Zowel nieuwbouw als renovatie. AA Glas is specialist in het leveren van ultra dun isolerend glas voor monumenten, dat vaak in bestaande kozijnen gemonteerd kan worden en een authentieke uitstraling heeft.

Beschrijving

Dubbelglas Amsterdam

Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn. Door een metalen kader ontstaat er ruimte tussen de twee glasplaten. Deze ruimte tussen de twee glasplaten wordt de “spouw” genoemd. De spouw is gevuld met droge lucht. Ook kunt u kiezen voor een andere gasvulling, bijvoorbeeld Argon, Krypton of Xenon gas. Een gasvulling draagt bij aan een betere isolatiewaarde, dus een lagere U-waarde. Hoe lager de U-waarde van het glas, hoe beter het glas isoleert. Hieronder een kort overzicht van de verschillende glassoorten met de bij behoorden U-waardes.

Enkelglas

U-waarde: 6.0

Dikte: 4 mm

Dubbelglas/isolatieglas

U-waarde: 2.6

Dikte: 21 mm

HR ++ Isolatieglas:

U-waarde: 1.2

Dikte: 21 mm

Triple isolatieglas:

U-waarde: 0.7

Dikte: 36 mm

Old-Style ultra dun isolatieglas:

U-waarde: 1.4

Dikte: 10 mm

Dubbelglas met gekleurde spouw of kaders

Dubbelglas/isolatieglas kan worden uitgevoerd met kaders in verschillende kleuren. Kaders zijn de metalen delen die de glaslagen bij elkaar houden, ook wel de spouw genoemd. Deze zijn standaard uitgevoerd in zilver, maar dit hoeft dus niet! Bij donkere of zwarte kozijnen, geeft een bijbehorend zwart kader een waanzinnig effect.

Ultra dun dubbelglas voor monumenten in Amsterdam

In de nieuwbouw wordt tegenwoordig uitsluitend dubbelglas of zelfs driedubbelglas toegepast, maar ook bij renovatie van bestaande woningen is dubbelglas prima toe te passen. In veel gevallen moet de kozijn vervangen worden, omdat dubbelglas/isolatieglas zwaarder is dan enkelglas. AA Glas heeft speciaal voor monumenten zoals in Amsterdam ultra dun isolerend monumentenglas ontwikkeld, onder de merknaam "Old Style". Dit glas combineert de looks van authentiek 'vertekenend' glas met moderne isolatiewaardes. De dikte kan beperkt worden tot slechts 10 mm, waardoor het vaak in bestaande historisch kozijnen geplaatst kan worden. Hierdoor wordt de authentieke sfeer van de Amsterdamse panden behouden.

De beste glasservice door erkende monteurs

AA Glas heeft het GBO (Glas Branche Organisatie) vakcertificaat en het ISO 9001 keurmerk. Je wordt ook niet zomaar een AA Glas monteur. Al onze monteurs hebben jarenlang ervaring met het plaatsen van dubbelglas in Amsterdam en beschikken bovendien over het VCA certificaat (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). Daarnaast besteden we ons werk niet uit, maar werken we met eigen monteurs. Alleen zo kunnen we u de beste kwaliteit en service bieden voor dubbelglas in Amsterdam.

Dubbelglas bestellen Amsterdam

U kunt via deze website een vrijblijvende offerte aanvragen. We komen graag bij u langs in Amsterdam om de mogelijkheden van dubbelglas te bespreken. Uiteraard bent u ook welkom in onze showroom in Lijnden, direct naast Amsterdam. Hier kunnen we diverse soorten dubbelglas aan u laten zien. Meer informatie over dubbelglas in het algemeen vindt u op onze dubbelglas productpagina.

Lees meer...
Vraag offerte aan
Reactie binnen 4 uur

Specificaties

Glassoort
Isolerend, geluidswerend glas, zonwerende beglazing, inbraakwerend glas
Diktes
Van 10 mm tot 50 mm
Bewerkingen
Siliconen afdichting, kattenluik mogelijk
Levertijden
24 uur spoedbestelling of 5 werkdagen regulier
Maximale afmetingen
6000 mm x 3210 mm of niet zwaarder dan 1000 KG

Veelgestelde vragen

Icoon pijltje naar beneden
Wat is HR++ beglazing?
HR++ beglazing is dubbelglas met een optimale warmte-isolatie. HR++ glas isoleert beter dan dubbelglas. Dit komt doordat op één zijde van het glas een heel dunne coating is aangebracht en de spouw niet met lucht maar met een speciaal isolerend gas is gevuld. Meestal gaat het om edelgas Argon. De onzichtbare coating op de binnenste glasplaat laat zonnestralen door en weerkaatst de warmte in huis.Het is afhankelijk van de sponning of men kan kiezen voor dubbelglas of HR++. HR staat voor hoog rendement. Hoe meer plusjes hoe beter de isolatiewaarde is van het glas. Als men “gewoon” dubbelglas vervangt door HR++ isolatieglas bespaart men al gauw 300 m³ gas per jaar.
Icoon pijltje naar beneden
Monteren jullie ook het glas?
Graag zelfs! Onze monteurs zijn uitstekend voorbereid en gebruiken de juiste gereedschappen en de beste materialen. Een vakkundige montage is cruciaal als u voor langere tijd van uw glas wilt genieten en garandeert de vermelde isolatiewaardes.
Icoon pijltje naar beneden
Hoe zit het mijn verzekering?
Bent u verzekerd voor glasschade? Dan kunnen wij dit direct afwikkelen met de verzekeringsmaatschappij. Wij hebben contact met elke verzekeraar in Nederland. Zo ontzien en ontzorgen wij u in dit hele proces.
Icoon pijltje naar beneden
Icoon pijltje naar beneden
Vraag offerte aan
Reactie binnen 4 uur

Ons productaanbod