Wensen

AA Glas werd benaderd om een badkamer van glas te ontwerpen. Deze badkamer zou gaan fungeren als kinderbadkamer en moest daarom praktisch in onderhoud zijn.

Design en functionaliteit waren de twee aspecten welke samen moesten komen in de nieuw te realiseren badkamer op de 1e etage. De ouders hadden de gehele eerste etage verbouwd en door het doorbreken van muren en het plaatsen van een dakkapel ontstonden er diverse mogelijkheden.

De verdieping werd opgesplitst in drieën, 2 ruime kinderkamers met daartussen een open ruimte. Aan de hand van diverse schetsen werd het idee geopperd om in deze ruimte een kinderbadkamer te realiseren.  Door een ruimtelijk effect te creëren werd er voor de kleuren wit en antraciet gekozen.

Digitale inmeten

Allereerst hebben wij de badkamer digitaal ingemeten. Een product van glas vraagt immers om vakkundig maatwerk. Door middel van ons digitaal meetapparaat meten wij tot op de milimeter nauwkeurig. Zelfs lastige hoeken of schuine wanden zijn geen probleem om in te meten.

Na het digitaliseren van de maten hebben wij de 2D tekening bestudeerd en zijn we tot een verbluffend resultaat gekomen. Alle wanden in de badkamer zijn van glas.

Uitvoering

De douchecabine is van matglas en een is verschuifbaar door middel van een BAKA schuifsysteem. Deze is door middel van frasen weggewerkt in het plafond. De vaste wanden zijn UV verlijmd. Uiteraard is de gehele cabine voorzien van een anti-kalk coating. De achterwand van de badkamer is gespoten in de kleur ligt grijs (Ral 7021). De achterwand van het toilet en de wanden daaromheen zijn van glas welke in de kleur 9003 zijn gespoten. Door het digitaal inmeten van het glas kan men tot de milimeter nauwkeurig de uitsparingen in het glas bepalen. Zo zijn schakelaars, kranen en zelfs de toilet mooi weggewerkt in het glas. Uiteraard worden alle randen van het glaswerk poly geslepen.

De achterwand van het wastafelmeubel is ook helemaal van glas evenals de nis. In de nis zijn mooie glazen planchetten opgehangen. De grote spiegel is verwarmd door middel van speciale spiegelverwarming. Zeker met pubers in huis die lekker lang onder de douche willen staan is een spiegelverwarming geen overbodige luxe. Zo blijft de condensvorming beperkt.

Eindresultaat

Het eindresultaat is iets om trots op te zijn. De ouders zijn erg blij aangezien er  met alle aspecten en wensen rekening is gehouden. De badkamer heeft een wellness uitstraling maar is erg functioneel in onderhoud. Omdat alles van glas is het gemakkelijk schoon te houden. Ook dat is geen overbodige luxe bij een kinderbadkamer.

Wij bedanken onze klanten voor het gestelde vertrouwen in AA Glas. Indien u meer informatie wenst dan kunt u contact opnemen met ons via telefoonnummer 020-6164431 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

U kunt hier het hele traject in beeld bekijken.