Eerste fase werkzaamheden renovatie uniek Unesco monument gereed.

Ondanks de bittere kou werken onze werknemers hard aan het project de “passage in Den Haag”.

Met trots kunnen wij melden dat de eerste 2256 ruiten geplaatst zijn en daarmee is de eerste fase afgerond. Een bijzonder project waar AA Glas aan mee mag werken. Een unieke werkervaring voor zowel ons bedrijf als voor onze medewerkers. Er wordt vroeg gestart zodat het winkelend publiek geen overlast ondervindt van de renovatie.


In het centrum van Den Haag bevindt zich  “De Passage”. Dit prestigieuze winkelcentrum werd gebouwd tussen 1882 en 1885 en was het eerste overdekte winkelcentrum van Nederland.

De architecten had als inspiratie de winkelcentra’s van Parijs genomen. Met als resultaat een prachtig winkelcentrum met bewerkte gevels, loopbruggen en glazen koepels.

Alle authentieke elementen zijn nog steeds in tact. Echter heeft een oud gebouw zoals de Passage enige renovatie in de loop der jaren ondergaan. Doordat “ De passage” valt onder het werelderfgoed verdrag wat betekent dat het om een beschermd monument gaat, heeft men te houden aan diverse regels en wetten.

Momenteel is erg een groot renovatieproject gaande om zo het gebouw in tact te kunnen behouden voor de volgende generaties. Tijdens dit renovatieproject zijn ook de glazen koepels aan de beurt.

Er worden circa 6000 ruiten geplaatst. Speciale technieken worden toegepast om de koepels de authentieke uitstralingen te laten behouden.

Een staaltje vakmanschap!

Wilt u meer informatie over dit bijzondere project en/of heeft u zelf een project welke gerenoveerd dient te worden? Neem contact op met een van onze adviseurs.