Het product glas is bij toeval ontdekt, toen handelende kooplieden 2500 jaar voor Christus bij gebrek aan pannen op een zandstrand op sodablokken een maaltijd wilde koken. De soda smolt en vermengde zich met het zand. Zodra het mengsel stolde ontstond er glas. De productie van glas werd doorontwikkeld en tegenwoordig versmelt men soda, kalk en zand bij 2300 graden in een oven. Glas bestaat voor 70 procent uit zand.

Graveren in glas

Vroeger graveerde men glas met behulp van de etstechniek, maar omdat daar milieuonvriendelijk stoffen bij werden gebruikt wordt er momenteel gebruik gemaakt van een andere techniek om in glas te graveren. Het graveren van glas gebeurt tegenwoordig met behulp van een laser. Eigenlijk spreekt men dus niet van glas graveren, maar van glas laseren. Met een laser wordt een door u gewenste afbeelding op het glas gegraveerd. Met de lasergraveertechniek kan de meest gedetailleerde afbeelding op het glas worden gegraveerd.

Glas laten graveren, 100 jaar

Slijpen in glas

Voor een sierlijke niet scherpe rand aan spiegels en glas kan het glas worden geslepen. U kunt kiezen uit bolle of holle vormen. We onderscheiden het slijpen van glas in drie technieken: facet slijpen, polyslijpen en verstek slijpen. Met facet slijpen ontstaat een schuine decoratieve rand aan het glas of de spiegel. Met polyslijpen wordt bedoeld dat de scherpe zichtbare randen van het glazen voorwerp mooi en onscherp worden geslepen. Bij verstek slijpen kunnen er hoeken van 45 graden worden geslepen.

Glas slijpen en polijsten Amsterdam

Hakken in glas

Met hakken in glas, ontstaat er zowel letterlijk als figuurlijk een schitterend hakwerk in glas. U wilt natuurlijk weten hoe hakwerk in glas wordt gemaakt. Eerst wordt de afbeelding of tekst gezandstraald en vervolgens hakt men met een beitel voor een 3D-effect op de gewenste plaatsen het glas weg. Het gehakte glas weerkaatst de zon, waardoor er een bijzondere schittering in het glas ontstaat. Het hakwerk in glas is echt vakmanschap en zo ziet het er dan ook uit. Deze techniek kan worden toegepast op hardglazen deuren, ramen, glazen monumenten, glazen trofeeën en bokalen en ook op glazen grafstenen.

Glas hakwerk Amsterdam