Van enkel glas naar isolatieglas

Van enkel glas naar isolatieglas
No items found.
Vervangen van enkel glas naar isolatieglas is de meest winst gevende manier van isoleren van de woning. Glas is het koudste gevel vlak, dit betekend dat het verlies aan warmte het meest verloren gaat door de ramen. Het voordeel is daardoor dan ook direct merkbaar, zodra de ramen zijn vervangen zult u zich in een andere woning wanen.
Vraag offerte aan
Reactie binnen 4 uur
BEzoek showroom
Vinkje
Vinkje
Vinkje
Vervangen van enkel glas naar isolatieglas is de meest winst gevende manier van isoleren van de woning. Glas is het koudste gevel vlak, dit betekend dat het verlies aan warmte het meest verloren gaat door de ramen. Het voordeel is daardoor dan ook direct merkbaar, zodra de ramen zijn vervangen zult u zich in een andere woning wanen.

Beschrijving


De voordelen welke u direct merkt zijn, minder kou val door het glas, geen condens vorming aan de binnenkant van de ramen. Dit is tevens weer beter voor het schilderwerk van de kozijnen. Betere geluidwering ten opzichten van het oude enkele glas wat nu vervangen is door isolatieglas. De voordelen welke u later zult ervaren zijn te zien op de rekening van u energie maatschappij. Er is minder verlies waardoor de kachel terug gedraaid kan worden en u zo bespaard op de energie kosten. Wat tevens weer goed is voor het milieu. De voordelen bij het vervangen van enkel glas naar isolatieglas zijn enorm. Hieronder beschrijven wij wat tips en truck waar u op moet letten bij het vervangen van enkel glas naar isolatieglas. Ook leest u mogelijkheden en verschillende opties.

Dubbelglas of isolatieglas

Dubbelglas of isolatieglas zijn dezelfde producten, dit is ontstaan in de volksmond.
Er word geen woning meer opgeleverd (nieuwbouw) met enkel glas. dit geeft al aan dat dubbelglas/isolatieglas
een enorm voordeel geeft voor het leefcomfort en de isolatiewaarde en energie besparingen.
Het glas bestaand uit twee glasplaten welke op een speciale manier aan elkaar zijn vervaardigd met een spouw.
De spouw tussen de twee ruiten geeft de extra isolerende waarde en zorgt ervoor dat er geen koudebrug meer is tussen buiten en binnen. De spouw de luchtruiten tussen de twee glasplaten kan worden gevuld met een gasvulling. hierdoor worden nog betere isolerende waardes behaald. bij dubbelglas/isolatieglas HR++ glas zit standaard een Argon gas vulling.

Gekleurde kaders

dubbelglas/isolatieglas kan uitgevoerd worden met gekleurde kaders, de normale zilver kleurige rand rondom kan in dit geval worden gemaakt in een kleur welke mooi aansluit bij de kozijnen. heeft u zwarte of donkere kozijnen dan is een zwarte spouw een hele mooie optie. Natuurlijk zijn alle kleuren leverbaar. Dit geeft het glas in de kozijnen een echt mooie speciale unieke uitstraling.

Ventilatie en isolatieglas

Wat vaak word vergeten is wanneer je de woning gaat isoleren met bijvoorbeeld het vervangen van het glas, dat je altijd moet gaan ventileren. Het is bewezen dat het ongezond is om te isoleren en niet te gaan ventileren. De lucht in de woning of ruimte word bij het isoleren warm en vochtig door bijvoorbeeld het ademen van mensen. Vochtige lucht is moeilijker te verwarmen dan drogere lucht, waardoor het ventileren ook nog eens beter is voor de energie besparing van de woning.
Ventileren kunt u eenvoudig doen door op het nieuwe glas een ventilatierooster te monteren.
De ventilatieroosters op het glas kunt u regelen door middel van een hendel, om zo de hoeveelheid lucht te regelen.

Roedes tussen het isolatieglas

In het dubbelglas/isolatieglas kunnen ook roedes worden gemonteerd tijdens de productie.
Zo creëert u een vakverdeling in het glas. dit geeft een mooie en warme uitstraling.
Er zijn twee soorten roedes leverbaar, de eerst een een kruisroede, deze roede blijft in het zicht en word niet afgewerkt, zit tussen het glas in en kan in alle RAL kleuren worden geleverd. De tweede opties is een wienersprose dit is een roede verdeling welke tijdens de montage nog afgewerkt moet worden met een houten lat. Op deze manier lijkt het net of het kozijn waar het glas in is gemaakt bestaat uit bijvoorbeeld 6 kleine ruitjes.

Kwaliteit en prijs verschil isolatieglas

Er zijn enorm veel fabrikanten in Europa welke allemaal dubbelglas/isolatieglas produceren.
Er is daarom ook meteen een enorm verschil in kwaliteit.
AA Glas kiest alleen maar voor de beste kwaliteit producten, de reden voor deze keuze is vooral omdat de 10 jaar garantie of soms 15 jarige garantie op het glas vaak met enorm veel uitsluitingen door de fabrikanten word geleverd.
daarnaast word alleen het dubbelglas/isolatieglas door de fabrikant gratis her levert. Maar de kosten welke er bij komen voor het Monteren, mogelijk nieuwe glaslatten, kitten, spijkers, stelblokjes, PE band, en in het ergste geval een steiger of nog erger een kraanwagen huren zijn niet gedenkt binnen de garantie voorwaarde van de fabrikanten van dubbelglas/isolatieglas.

Dit is dan ook de reden dat AA Glas kiest voor KWALITEIT. overige kosten zijn zo enorm hoog.
Liever een goed product en iets meer nu betalen, dan later enorme problemen hebben.

Wij beschermen zo ons zelf en u als klant.


Lees meer...
Offerte aanvragen
Reactie binnen 4 uur

Specificaties

Veelgestelde vragen

Icoon pijltje naar beneden
Wanneer kan ik isolatieglas toepassen?
Dubbelglas of isolatieglas kunt u bijna altijd toepassen in de bestaande kozijnen.De dikte van het dubbelglas of isolatieglas is wel afhankelijk van de bestaande kozijnen.Met kleine aanpassingen aan de kozijnen kunt u vaak al een breder (dikkere) glassoort monteren.Hoe dikker het dubbelglas/isolatieglas hoe beter de isolerende waarde en hoe meer geluidswering er is door het glas.Wij kunnen voor u het glas leveren en advies geven over de montage mogelijkheden, maar ook kunnen wij het volledig voor u verzorgen van inmeten van het dubbelglas/isolatieglas tot het monteren van het dubbelglas/isolatieglas.Heeft u een gebouw van voor 1900? zelfs dan kan er dubbelglas/isolatieglas gemonteerd worden in de bestaande kozijnen. Met een ultra dunne speciaal ontwikkelde eigen glassoort van AA Glas. Kijk maar eens op ons site voor speciaal dun dubbelglas/isolatieglas klik hier
Icoon pijltje naar beneden
Wat zijn de voordelen van isolatieglas?
De voordelen van dubbelglas/isolatieglas zijn de isolatiewaarde. Glas is het koudste gevelvlak, en dit betekend dat u het meeste voordeel heeft bij het vervangen van de raam naar dubbelglas/isolatieglas. isolatiewaardes worden aangeduid met een U waarde, hoe lager de U waarde van het dubbelglas/isolatieglas hoe beter de het glas isoleert. Klein voorbeeldje enkel glas heeft een U waarde van 6 en dubbelglas/isolatieglas HR++ een U waarde van 1.1 Bijkomende voordelen van dubbelglas/isolatieglas zijn geluidswering, geen condensvorming aan de binnenkant van de ramen.
Icoon pijltje naar beneden
Icoon pijltje naar beneden
Icoon pijltje naar beneden

Ons productaanbod