Geluidswerend glas is een speciaal soort glas dat geluiden dempt, zowel van binnen als van buiten. De hele dag is er lawaai om u heen, onder meer door laag vliegende vliegtuigen, wegwerkzaamheden, toeterende auto’s en spelende kinderen. Wanneer u zich binnen bevindt, wilt u zich kunnen concentreren op uw eigen werk of genieten van uw rust. Daartoe biedt geluidswerend isolatieglas de optimale oplossing.   

Dubbel of triple isolatieglas

Geluidswerend glas kan op verschillende manieren worden vervaardigd. Gelaagd glas heeft als voordeel dat niet alleen geluiden buiten worden gehouden, maar dat ook kou niet het huis binnen kan dringen. Dubbelglas of isolatieglas bestaat uit twee gasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn. De ruimte tussen de twee platen, de spouw, is gevuld met droge lucht. De combinatie van het gelaagde HR++ glas en de met lucht gevulde tussenruimte zorgt ervoor dat het geluid wordt afgezwakt. Om het glas extra geluidswerend te maken, wordt een speciale akoestische folie op het glas geplakt die de geluidsisolatie verbetert. Soms is de geluidsoverlast zo sterk dat dubbelglas niet genoeg is. In dat geval biedt triple glas uitkomst. HR+++ glas is driedubbel glas dat een zeer hoge isolatiewaarde heeft. De spouw is niet gevuld met lucht, maar met een gas die extra isoleert. Ook heeft één zijde van het glas een dunne coating.

De mogelijkheden van geluidswerend glas

Geluidswerend glas houdt niet alleen geluid tegen, maar houdt ook warmte vast. Zo bespaart u veel energie. De mate van geluidsafname hangt af van verschillende factoren:

  • de breedte van de spouw;
  • de totale glasmassa;
  • de verschillende diktes van de glasplaten;
  • het gebruik van dubbel ofwel triple isolatieglas.

Een spouwbreedte van 8-16 millimeter zorgt voor betere geluidsisolatie dan een breedte van 5-10 millimeter. Dubbel glas werkt uiteraard ook een stuk beter dan enkel glas. Kies voor twee verschillende diktes glas om het geluid zo goed mogelijk te isoleren. Plaats het dikke glas aan de buitenkant en het dunnere glas aan de binnenkant voor een optimaal resultaat. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de kosten van de aanschaf en plaatsing van geluidsabsorberend glas.

Geluidsabsorberend glas voor binnen en buiten

Isolatieglas biedt niet alleen uitkomst wanneer u zelf last hebt van lawaai dat van buiten komt. Ook bedrijven die veel geluidsoverlast veroorzaken, doen er goed aan om geluidswerend glas aan te schaffen. Zo voorkomt u conflicten met buurtbewoners en kunt u zorgeloos uw werkzaamheden verrichten. Neem gerust contact met ons op voor advies over het beste glas voor uw situatie. Wij staan u graag te woord.