brandwerend glas voor een openhaard geplaatst door AA GlasAls er brand uit breekt is het handig om speciaal brandwerend glas in uw pand nabij te hebben. Dit glas is namelijk een specifiek soort glas wat beter bestand is tegen hoge temperaturen. Gewoon glas sneuvelt al snel bij het grote temperatuurverschil dat ontstaat bij een brand, waardoor de brand gemakkelijk kan doorslaan. Dit speciale glas blijft langer heel in deze situatie en heeft daardoor een brandvertragende werking.

Toepassing van brandwerend glas nabij

Om brandwerend glas in de buurt van toe te passen moet er ook gebruik gemaakt worden van een speciaal kozijn. Dit glas mag alleen gebruikt worden in combinatie met een goedgekeurd brandwerend kozijnsysteem. Dat betekent dat het kozijn geschikt moet zijn voor de installatie van dit glas. Daarnaast is het mogelijk om dit glas met print te leveren, zoals een bedrijfslogo. Vraag naar de mogelijkheden via 020 6164331 of vraag een vrijblijvende brandwerend glas offerte aan.

Brandvertragend glas

Brandwerend glas staat ook bekend onder de naam brandvertragend glas. Dit komt omdat het glas de brand kan vertragen. Doordat het glas langer heel blijft kan de brand minder snel uitbreiden, met andere woorden: het vertraagd de brand. Bij AA Glas kunt u in de omgeving van verschillende soorten brandvertragend glas bestellen:

  • 30 minuten brandwerend (standaard op voorraad);
  • 60 minuten brandwerend (op bestelling);
  • 90 minuten brandwerend (op bestelling).

Voor meer informatie over brandvertragend glas in de buurt van kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen of contact met ons opnemen via 020 6164331.